Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Збройні формування РФ не пропускають патрулі ОБСЄ на ТОТ

Як інформують у прес-центрі ООС, Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє про чергові обмеження свободи пересування патрулів СММ ОБСЄ у виконанні мандата СММ зі сторони збройних формувань Російської Федерації.

У щоденному звіті від 27 грудня 2019 року СММ ОБСЄ інформує про 8 випадків відмови патрулю Місії у доступі до непідконтрольних урядові України територій за період з 24 по 26 грудня.

Представники збройних формувань Російської Федерації вкотре відмовили патрулю Місії у проїзді на тимчасово окуповану територію біля населених пунктів Новоазовськ, Заїченко, Безіменне, Верхньошироківське на півдні Донецької області.

Крім того, забороняли проїзд патрулю Місії і поблизу населених пунктів Корсунь та Приморське, а у пункті пропуску на кордоні поруч із населеним пунктом Вознесенівка та на залізничній станції «Червона Могила», що знаходиться у самій Вознесенівці, патрулю Місії було запропоновано взагалі покинути зазначений район.
Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін звертає увагу представників збройних формувань РФ на не припустимість дій по перешкоджанню виконання представниками СММ ОБСЄ мандату Місії.

Довідково: Мандат СММ передбачає вільний і безпечний доступ представників СММ ОБСЄ по всій території України. Усі підписанти Комплексу заходів по виконанню Мінських домовленостей погодилися з необхідністю вільного та безпечного доступу, а також із тим, що обмеження свободи пересування СММ є порушенням.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, російські терористи на ділянках розведення сил маскуються під спостерігачів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ