Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Збройні формування РФ продовжують нагромаджувати бойову техніку в зоні ООС

У щоденному звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повідомляється про нові факти порушень збройними формуваннями Російської Федерації домовленостей щодо відведення озброєнь. Про це інформує прес-служба ООС.

Зокрема, 18 квітня СММ за даними повітряного спостереження виявила наявність шести реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) на так званому полігоні поруч із містом Міусинськ.
23 квітня БПЛА СММ виявив один міномет (2Б14 «Піднос», 82 мм) та одну протитанкову гармату (МТ-12 «Рапіра», 100 мм) неподалік від селища Ставки на північ від Донецька.

Також БПЛА Місії ОБСЄ виявив ще чотири танки на північ від населеного пункту Новоселівка, три міномети калібру 82 мм на північ від смт Сентянівка, один міномет калібру 120 мм 2Б11 «Сани» біля населеного пункту Молодіжне та два танки T-72 на захід від Калинового-Борщуватого.

Крім того, у непідконтрольних урядові Україні районах було зафіксовано озброєння, розміщене без порушень лінії відведення, але за межами виділених місць зберігання. Так, 18 квітня виявлено наявність 19 танків на полігоні біля населеного пункту Тернове, 12 одиниць буксируваної артилерії та вісім танків на полігоні біля Міусинська, окрім того, ще 22 танки, чотири зенітні ракетні комплекси, 66 бойових броньованих машин (ББМ), 16 одиниць буксируваної артилерії, а також 15 одиниць самохідної артилерії на полігоні неподалік від населеного пункту Бугаївка.

Українська сторона СЦКК зазначає, що такі дії окупаційної адміністрації і збройних формувань Російської Федерації вкотре демонструють стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей, відверте нехтування взятих на себе зобов’язань в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи щодо відведення важкого озброєння по всій лінії розмежування сторін та про наміри щодо подальшого загострення конфлікту на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ