Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Збройні Сили України знищили за добу 8 танків та 5 ракет: ворог зазнає втрат в техніці та живій силі

Розпочалася 31-ша доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Противник продовжує вести повномасштабну збройну агресію проти України.

Як повідомили в пресслужбі Львівської облдержадміністрації, на окремих напрямках ворог не полишає спроб чинити штурмові дії, здійснює авіаційні нальоти та намагається нанести вогневе ураження окремим підрозділам Збройних Сил України. Успіху не має.

Окупанти намагаються відновити боєздатність своїх підрозділів, поповнити боєприпаси та паливно-мастильні матеріали, щоб відновити наступальні дії. Комплектування підрозділів, що мають суттєві втрати під час ведення бойових дій з силами оборони, внаслідок браку кваліфікованих кадрів, противник здійснює особовим складом з низькими моральними якостями та особами схильними до зловживання наркотичними речовинами і алкоголем.

Ворог розгорнув практично всі підрозділи росгвардії, які дислокувалися на тимчасово окупованій території АР Крим та у окремих районах Херсонської, Запорізької та Донецької областей, аби придушити спротив мешканців Херсона, Генічеська, Бердянська та в окремих районах міста Маріуполя.

Окупанти намагаються активізувати діяльність диверсантів на території Києва. Це пояснюється неспроможністю швидко поповнити втрати, здійснити належне перегрупування і застосування військ для підтримання необхідного темпу ведення бойових дій та досягнення кінцевої мети війни.

З врахуванням високого рівня втрат збройних сил російської федерації та залучення до бойових дій військовослужбовців строкової служби, проведення весняної призовної кампанії 2022 року, яка розпочинається 1 квітня цього року, може стати проблемною. До того ж проглядається тенденція зниження кількості контрактників у співвідношенні до строкової служби. Таким чином, погіршення соціальної складової внаслідок міжнародних санкцій та втрати в ході війни у найближчі тижні ймовірно загострять проблему комплектування російського війська якісним персоналом.

Крім того, техніка що надходить зі складів зберігання та арсеналів до окупаційних підрозділів, що намагаються відновити боєздатність, перебуває у незадовільному технічному стані через недбалу попередню експлуатацію та тривале зберігання.

Угруповання сил і засобів оборони міста Києва продовжує відбивати наступ противника, наносить йому вогневі ураження. На Донецькому і Луганському напрямках угруповання Об’єднаних сил відбили всі ворожі атаки та нанесли суттєвих втрат російським загарбникам.

Українські воїни знищили 8 танків, 17 одиниць броньованої та 11 одиниць автомобільної техніки противника. Втрати загарбників у живій силі склали близько 170 осіб. Підрозділи протиповітряної оборони збили 3 літаки та 3 БПЛА ворога.

Угруповання Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу знищило 12 повітряних цілей ворога (3 літаки, 3 БПЛА, вертоліт та 5 крилатих ракет). Ударна авіація Повітряних Сил під прикриттям винищувачів завдала нищівних ракетно-бомбових ударів по колонах техніки та скупченнях військ окупантів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ