Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Збройних Силах України працюють і проходить службу майже 56 тисяч жінок

У МОУ 7 березня відбулось урочисте зібрання з нагоди Міжнародного жіночого дня, - інформуєпрес-служба МОУ.
Степан Полторак під час урочистого зібрання з нагоди Міжнародного жіночого дня

ʺСьогодні в Збройних Силах України працює і проходить службу майже 56 тисяч жінок, із них – 26 тисяч – є військовослужбовцями, а 3,5 – є офіцерамиʺ. Про це  повідомив Міністр оборони України Степан Полторак.

ʺДякую вам за те, що ви поміняли свою думку про службу в армії. Раніше існувала така думка, що військовослужбовці-жінки в армії служать на посадах, пов’язаних із забезпеченням тилових підрозділів. Лише за останній час кількість посад і спеціальностей у війську, на яких можуть проходити службу жінки-військовослужбовці збільшилася на понад 100 спеціальностейʺ, – наголосив глава оборонного відомства. – ʺЗавдяки вашим зусиллям і вашій праці, сьогодні ми побудували Збройні Сили, які є абсолютно мотивованими, дисциплінованими, патріотичними та найголовніше непереможнимиʺ.

На жаль, 6 військовослужбовців-жінок віддали своє життя, захищаючи Україну: Петрик Віра Іванівна, Хорунжа Наталія Олександрівна, Вовк Алла Юріївна, Носкова Катерина Володимирівна, Галицька Сабіна Станіславівна та Бакланова Олеся Олександрівна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ