Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зеленський назвав кілька пріоритетів для України у цьому році

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 22 лютого зустрівся із дипломатами, представниками держав та міжнародних організацій.

Про це глава держави поінформував у Telegram.

Зеленський зазначив, що 2024-й — особливий, бо саме в цей рік, за словами президента, Україна має зробити якнайбільше з погляду нашої здатності завершити цю війну згідно з фундаментальними основами міжнародного права. Він підкреслив, що "ми маємо кілька абсолютно конкретних завдань".

"Перше. Безумовним пріоритетом є захист наших людей від російського терору. Ми надзвичайно вдячні кожній державі та кожному лідеру, які надають Україні та нашим людям оборонну, макрофінансову та гуманітарну підтримку. Особливо я вдячний за програми довготривалої підтримки – і оборонної, і фінансової", — сказав президент.

Другою чергою він назвав українську "формулу миру" і заявив, що вона здатна відновити повну силу міжнародного права, порушеного Росією.

"Здатна принести мир – справжній, чесний та зрозумілий кожному народу. Також повернути додому, в Україну, наших людей – дітей і дорослих, які депортовані в Росію, українських полонених та українських політичних бранців", — сказав Зеленський.

Третім елементом глава держави назвав збільшення "принципових кроків" і додав, що Україна запрошує всі поважні держави та компанії до оборонної співпраці.

"Маємо спільно працювати над тим, щоб Росії не вдавалося обходити світові санкції світ. І ще один аспект – це російські активи. Що швидше вони будуть конфісковані, то швидше Путін відчує справжню ціну агресії проти міжнародного права", — сказав Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ