Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Зеленський не виключає надання російській мові статусу регіональної

Президент України Володимир Зеленський вважає, що в тексті законопроєкту про особливості місцевого самоврядування на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей не може йтися про автономію Донбасу, але він готовий обговорювати певні гуманітарні питання.

Про це він заявив на пресмарафоні, який транслює телеканал "Прямий".

"Що стосується закону про особливий статус - ми не можемо в цьому законі говорити про автономію. Головне зараз говорити про те, що ми не можемо, а не те, що ми можемо. Я знаю, що там є гуманітарні питання, будуть також обговорюватися питання мови - щоб у них (Донбасу, - ред.) був статус російської мови як регіональної. Я думаю, що є багато гуманітарних компромісів, про які ми можемо говорити", - сказав Зеленський.

Він також зазначив, що оскільки немає готового тексту законопроєкту, то говорити про те, на які компроміси готова Україна, передчасно.

"Я знаю, що раніше було багато умов до закону про особливий статус, але вони самі собою вирішаться через те, що ми як країна вирішили йти шляхом децентралізації", - додав Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ