Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський обурився щодо того що обговорюють на саміті НАТО у Вільнюсі

Володимир Зеленський емоційно висловився стосовно останніх пропозицій для України, які обговорюють на саміті НАТО у Вільнюсі. Він заявив, що лідери альянсу обговорюють формулювання тільки про запрошення України, а не про її членство.
Фото з Facebook-сторінки Володимира Зеленського

Про це пише BBC News Україна.

Саміт НАТО проходить 11-12 липня у Вільнюсі, переговори про фінальні формулювання йдуть важко, оскільки Україна вимагає від альянсу більшої конкретики щодо її майбутнього членства.

"Безпрецедентно й абсурдно - коли немає жодних часових рамок і для запрошення, і для членства України; і коли натомість додається якесь дивне формулювання про "умови" навіть для запрошення України", - йдеться в заяві президента, розміщеній в його соцмережах.

Із заяви президента зрозуміло, що він отримав неприємні новини якраз на шляху до Вільнюса. Зеленський стверджує, що в альянсу немає готовності ані запросити Україну в НАТО, ані зробити її членом.

"А значить, залишається можливість торгуватися членством України в НАТО - у переговорах із Росією. А для Росії це означає мотивацію й надалі продовжувати свій терор", - вважає Зеленський.

Україна очікує від саміту у Вільнюсі чіткого формулювання про те, що альянс прийме її до своїх членів після закінчення війни. Саме навколо цього питання точиться найбільше дискусій.

Також серед очікувань - визнання прискореної процедури для України на шляху до вступу в альянс. За останніми даними, сторони досягли консенсусу в цьому питанні, Україна зможе вступити до НАТО без ПДЧ.

Окрім того, українська сторона очікує безпекових гарантій та надання військової допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ