Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський поговорив з Алієвим про забезпечення регіональної та національної безпеки

Як інформують у прес-службі Глави держави, Україна та Азербайджан незмінно підтримують одне одного в питаннях відновлення суверенітету та територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів, наголосив Президент України Володимир Зеленський.
Володимир Зеленський провів зустріч з Президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим у Баку

ʺНаші відносини перевірені часом. Ми завжди допомагали одне одному у важкі хвилини, в дуже складні моменти сучасної історії. А отже, Азербайджан був, є і буде для України надійним другом, і я впевнений, що буде стратегічним партнеромʺ, – заявив Володимир Зеленський за результатами зустрічі з Президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим у Баку.

Він зазначив, що переговори української та азербайджанської делегацій відбулися в атмосфері взаємної щирості та довіри.

ʺВажлива тема сьогоднішньої бесіди – це забезпечення регіональної та національної безпеки. Передусім йдеться про війну на сході України та нагірно-карабаський конфлікт. Ми незмінно підтримуємо одне одного в питаннях відновлення суверенітету та територіальної цілісності наших держав у межах міжнародно визнаних кордонів. Ми продовжимо спільну роботу в цьому напрямі як у двосторонньому форматі, так і в рамках міжнародних організаційʺ, – наголосив Президент України.

Володимир Зеленський висловив упевненість, що в майбутньому українсько-азербайджанські відносини тільки зміцнюватимуться та вийдуть на новий рівень.

ʺНаші держави демонструють близькі позиції з багатьох питань як на регіональному, так і на глобальному рівнях. І тому я щиро хочу побажати успіхів головуванню Азербайджану в ГУАМ – воно буде у 2020 роціʺ, – сказав він.

Зі свого боку Президент Азербайджану Ільхам Алієв зазначив, що візит Володимира Зеленського є підтвердженням високого рівня політичних відносин двох держав.

ʺЯ оцінюю візит як успішний. Переконаний, що цей візит буде новим поштовхом і новою сторінкою в українсько-азербайджанських відносинах. Обговорюючи конкретні питання, ми дали чіткі інструкції та вказівки відповідним міністерствам і відомствамʺ, – заявив він.

Серед іншого Президент Азербайджану наголосив, що держави мають великий потенціал і можливості для нарощування співпраці у туризмі.

ʺОбмін досвідом у цій сфері, реалізація спільних проектів також мали місце на переговорахʺ, – сказав Ільхам Алієв.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у присутності президентів України та Азербайджану підписано двосторонні документи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ