Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Зеленський просить у Держкіно 50 мільйонів гривень

Студія "Квартал 95" на чолі з Володимиром Зеленським, який порівняв Україну з порноактрисою, просить у Держкіно немалі гроші - 50 мільйонів гривень, - Табло.ID

Гумористи хочуть, аби держава підтримала та виділила бюджет на два їх нових повнометражних фільми - ігровий "Слуга народу" і анімаційний "Повернення Гуллівера".

Про те, що "кварталівці" допущені до другого етапу конкурсного відбору кінопроектів для формування "Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2016-2017 рр." можна побачити в офіційних документах на сайті Держкіно.

Згідно з документами, Зеленський і компанія просять 15 мільйонів гривень на  серіал "Слуга народу", де Володимир Зеленський грає роль президента. А ще 35 мільйонів гривень - на мультфільм.

"У нас абсолютно новий рівень економіки... він зветься жебрацтво, - Зеленський у ролі Порошенка

Система фінансування українського кіно побудована на пітчингах - презентаціях проектів фільмів перед експертною комісією. Члени комісії виставляють бали проектам. За результатами оцінювання складають програму фінансування на наступний рік.

Наразі проходить другий тур пітчингів, за результатами яких буде зрозуміло, на які проекти Держкіно виділить гроші. Онлайн-трансляція відбору доступна на сторінці Держкіно у Facebook.

Табло.ID

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ