Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський прибув до Фінляндії

Президент Володимир Зеленський прибув до Фінляндії для зустрічі зі своїм колегою Саулі Нііністо, а також прем'єр-міністрами країн Північної Європи.
Фото: REUTERS

Про це пише Reuters з посиланням на місцеві ЗМІ.

Зеленський проведе двосторонні переговори з президентом Фінляндії Саулі Нііністьо, після чого відбудеться пресконференція, а потім приєднається до регіонального саміту. Також запланована ще одна зустріч з представниками ЗМІ, йдеться в заяві офісу Нііністо.

У розширеному саміті візьмуть участь Нііністо, а також прем'єр-міністри Швеції, Норвегії, Данії та Ісландії.

"Тема саміту агресивна війна Росії проти України, подальша підтримка України країнами Північної Європи, відносини України з ЄС та НАТО, а також ініціатива України щодо справедливого миру", — йдеться у повідомленні офісу Нііністьо.

Про візит президента України до Фінляндії, одну з небагатьох закордонних поїздок, які він здійснив після вторгнення росії минулого року, було оголошено лише після його прибуття на тлі посилених заходів безпеки у фінській столиці, зазначає видання. 

Офіс Президента України оприлюднив відео офіційної церемонії зустрічі Володимира Зеленського з фінським колегою Саулі Нііністьо. 

До слова, як пише німецька газета TagesspiegelЗеленський прибуде до Берліна 13 травня на запрошення федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца. Після зустрічі з канцлером відбудуться переговори з президентом Штайнмаєром, а потім Зеленський вилетить до Аахена на вручення премії Карла Великого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ