Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський з трибуни Генасамблеї закликав реформувати ООН

Механізми ООН потребують оновлення, аби Організація могла безпосередньо втілювати все, про що говориться з її трибуни, бо всі слова у сучасному світі вже знецінені.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив з трибуни Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє Укрінформ.

“Згадаймо, з якою метою у 1945 році було створено ООН? Це підтримання та зміцнення миру і міжнародної безпеки. Але що робити, коли у небезпеці сама основа міжнародної безпеки?” - запитав присутніх український лідер.

Він наголосив, що ООН - “не просто трибуна і не сцена”, а “сім з половиною мільярдів мешканців планети - не просто глядачі, а безпосередні учасники реального життя”.

“Давайте відповімо самі собі зараз: що дають людству наші зустрічі? Якщо для когось це лише політичний театр, де грають ролі, декларують світлі наміри, які потім перекреслюються темними вчинками?” - сказав Президент.

Президент переконаний, що, враховуючи ціну, яку наша держава заплатила за відсутність дієвих механізмів підтримки міжнародного миру та безпеки, саме Україна має сьогодні право говорити про необхідність переосмислення та перегляду сучасних світових правил.

“Безумовно, ми не ставимо під сумнів авторитет міжнародних інституцій, зокрема Організації Об’єднаних Націй, але слід визнати, що механізми є небездоганними. Вони починають давати збій, ці механізми, а отже потребують оновлення. Організація Об’єднаних Націй". Та будьмо відвертими, чи є нації сьогодні справді об’єднаними, а навіть якщо так, то що саме об’єднує їх? Лиха, катастрофи, війни”, - заявив він.

Зеленський наголосив, що з цієї найвищої в світі трибуни завжди чути заклики до справедливих змін, праведні обіцянки, проголошення нових ініціатив, але настав час “зробити так, щоб вони завжди підкріплювалися реальними справами”.

“Бо у сучасному світі, де життя коштує 10 доларів (Президент раніше показав з трибуни патрон 12,7 мм вартістю 10 доларів США - ред.), слова давно вже знецінені”, - підсумував він.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 23–26 вересня перебуває з робочим візитом у США, де бере участь у високому тижні 74-ї сесії Генеральної асамблеї ООН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ