Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зеленський закликав країни ЄС приєднатися до Декларації про гарантії безпеки для України

Президент України Володимир Зеленський закликав сім країн ЄС, які поки що не приєдналися до Декларації щодо гарантій безпеки для країни, зробити це.

"Ми вдячні "Групі семи" та усім державам, які вже працюють із нами над відповідними безпековими зобов'язаннями. Уже 20 держав Євросоюзу приєднались до Декларації щодо гарантій, і буде сильним кроком, коли приєднаються й інші сім держав Європейської спільноти", - заявив він, виступаючи в понеділок на засіданні глав МЗС - членів Європейського Союзу в Києві.

Як пише Інтерфакс, за його словами, "кожен такий крок для приєднання - це чіткий сигнал Росії, що миру і стабільності немає альтернативи".

"Очікуємо вже до кінця року укладення й перших двосторонніх угод із партнерами щодо гарантій", - сказав він.

"Усі ми погоджуємося, що Україна буде членом Альянсу. І досвід минулих десятиліть показує, наскільки це важливо. І наскільки небезпечно, коли в Європі залишається певна "сіра зона" без геополітичної стабільності. Саме такі "сірі зони" спокушають агресора. Саме тому ми ведемо роботу щодо безпекових гарантій на цей час - на час до набуття Україною членства в НАТО. Архітектура таких гарантій може допомогти нам із геополітичною стабільністю. Усім нам. Підкреслюю: всім нам, а не лише Україні", - резюмував Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ