Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зеленський запропонував допомогу України у створенні цифрового захисту

Президент України запропонував іншим країнам допомогу у створенні цифрового захисту та інфраструктури.
Володимир Зеленський, фото - пресслужба ОПУ

Про це Володимир Зеленський розповів під час саміту G20.

"Зараз добре видно, що таке сучасна війна. Сьогодні не уявити життя без комп’ютерних мереж, швидкісного зв’язку, інтернету і тим більше – без електрики. Але ваші вороги можуть спробувати позбавити вас саме цього. Візьміть українській досвід захисту, щоб гарантувати безпеку вашим народам, – сказав президент і згадав про вітчизняну IT-армію, до якої долучились найкращі спеціалісти й компанії країни. 

Володимир Зеленський підкреслив, що за вісім місяців повномасштабної війни наша держава відбила понад 1300 кібератак. У перший тиждень вторгнення росія знищила ключовий дата-центр України, і рішенням у відповідь стали "хмари", в які перенесли частину інформаційних систем.

"Ми побудували захист державних реєстрів. Ми зберегли цифрову стійкість банків. Завдяки цифровізації можемо швидко організувати соціальні виплати тим, хто постраждав від бойових дій.Мільйони українців щоденно користуються нашим державним сервісом Дія. Це понад сто видів державних послуг без контакту з чиновниками, – розповів президент та додав. Якщо у вас або ваших союзників та партнерів ще немає такої системи й такого цифрового захисту, ми будемо раді допомогти вам їх побудувати". 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ