Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Зеленський заявив, що тарифи на тепло і гарячу воду не будуть зростати

Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що до кінця опалювального сезону 2021/2022 року тарифи на тепло і гарячу воду для населення не будуть зростати.
Фото Олена Ляхович

Про це він заявив під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при президенті, - передає ВВС.

Зокрема, Зеленський нагадав, що світові ціни на газ рекордно зростають. Станом на 30 вересня, біржева ціна в Європі вже перевищила 1200 доларів за тисячу кубометрів газу, що ставить під питання рівень тарифів для населення в Україні.

Президент повідомив, що для того, щоб вирішити цю ситуацію, на засіданні конгресу уряд, "Нафтогаз України", Асоціація міст України та Конгрес місцевих та регіональних влад підписали меморандум.

"Згідно з ним, до кінця опалювального сезону тарифи на тепло, тарифи на гарячу воду для населення не будуть зростати. Я вважаю, що це велика перемога", - заявив Зеленський.

"Попри будь-які ринкові зміни, коливання, тиск інших держав тощо. Попри цю страшенну ціну більше тисячі доларів за тисячу кубометрів, цю європейську ціну (тарифи не будуть зростати - Ред.). Я вважаю, що це важливо, правильно", - додав президент.

Він також додав, що це "не комплексне поки що рішення", він розраховує, що аналогічний меморандум можна буде укласти на три роки, а не один.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ