Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський зустрівся із президентом Ізраїлю: про що говорили

Сьогодні з державним візитом до України прибув президент Ізраїлю Іцхак Герцог і зустрівся у Києві з Володимиром Зеленський.
фото - УНІАН

Про це інформує УНІАН.

Зокрема Зеленський у своїй заяві за результатами зустрічі з Герцогом розповів, про що говорили президенти обох держав.

"У ході переговорів ми обговорили окремі аспекти ситуації на Близькому Сході, а також безпекові виклики, що наразі постали перед Україною у зв’язку із триваючою війною на Донбасі та тимчасовою окупацією російською агресією українського півострова Крим", – зазначив він.

За словами Зеленського, окрему увагу під час перемовин лідери України та Ізраїлю приділили вшануванню пам’яті жертв трагедії у Бабиному Яру.

Президент заявив, що вдячний Герцогу, а також іншим делегаціям, які прибуватимуть цими днями до Києва, щоб взяти участь у пам'ятних заходах з нагоди 80-х роковин цієї трагедії.

Глава держави зазначив, що разом вони наголосили на важливості продовження просвітницьких зусиль на національному та міжнародному рівнях для неповторення таких злочинів, як Голокост та Голодомор 1932-1933 років.

"Я переконаний, що наша зустріч посилить взаємовигідне партнерство між Україною та Ізраїлем, зміцнить наше взаєморозуміння та найголовніше – нашу велику дружбу", – додав Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ