Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зеленський зустрівся з міністром оборони США

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із міністром оборони Сполучених Штатів Америки Ллойдом Остіном, який прибув із візитом до Києва.

Як повідомляється на офіційному сайті президента України, до складу американської делегації увійшов також командувач Європейського командування Збройних сил США і верховний головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі Крістофер Каволі.

Як наголошується в повідомленні, глава держави висловив подяку президенту Сполучених Штатів, його адміністрації, обом палатам Конгресу та всьому американському народові за незмінну потужну підтримку України, передусім військову, яка є дуже важливою в умовах повномасштабної агресії Росії. Було відзначено лідерську роль США у формуванні міжнародної коаліції з оборонної допомоги нашій країні.

"Ми надзвичайно вдячні президенту Джозефу Байдену. Це дуже важливо для нас, що США разом із нами. Ми розраховуємо на вашу підтримку й пишаємося, що ви з нами", - наголосив він.

Президент України також наголосив на важливості візиту американської делегації напередодні чергового засідання у форматі "Рамштайн", результати якого мають посилити позиції України на полі бою. З огляду на це він детально поінформував про актуальну ситуацію на фронті, стратегічні цілі та першочергові потреби Сил оборони України. Президент наголосив на необхідності продовження безперервних постачань союзниками озброєння та снарядів.

Президент також звернув увагу на необхідність посилення спроможностей України напередодні зими.

Під час зустрічі також було обговорено питання свободи мореплавства в Чорному морі та забезпечення функціонування альтернативного "зернового коридору", поінформувала пресслужба президента України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ