Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Землевпорядники Львівщини опрацювали 100 % проектів землеустрою за принципом екстериторіальності

З початку реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки експерти Головного управління Держгеокадастру Львівської області прийняли до опрацювання з інших областей 39479 проектів землеустрою. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

З них, позитивно розглянули 27720 проектів, негативно оцінили  11759 проектів.

«Запроваджені зміни Кабінетом Міністрів України, Держгеокадастром до системи погодження проектів землеустрою мають антикорупційний ефект, адже усунуто ще один контакт громадян з чиновниками, додатково сприяють підвищенню рівня кваліфікації спеціалістів»,- зазначив начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький.

Також територіальні органи Держгеокадастру Львівської області направили на погодження до інших областей 101504 проекти землеустрою. З них вже опрацювали 100922 проектів, решта проектів оцінили негативно.

Довідково:

Постановою Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 року № 580 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки територіальними органами Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру» затверджено тимчасовий порядок взаємодії між територіальними органами державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру на період реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки територіальними органами Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру під час погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Розгляд та погодження або відмова в погодженні проектів землеустрою здійснюється працівниками територіальних органів Держгеокадастру, які вибрані за принципом випадковості системою електронного документообігу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ