Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Землі Димінського" в Брюховичах: справа за прокуратурою

Нещодавно прокуратура подала позов щодо скасування всіх рішеннь БСР щодо території колишнього табору.

Про це повідомила екоактивістка Юлія Лацик.

"Схема звична. Будівлі за шахрайською схемою "добродії" придбали через Фонд держмайна, ну а далі прийшли по землю в БСР. Прийшли з класичним набором слів "під відпочинковий комплекс з реабілітаційним центром, рекреація, оздоровлення"... як завжди все для "блага" людей", - повідомляє Юлія.

Нагадаємо, районні депутати надали їм територію. Спочатку це була  оренда, яку надали в 2016 році, а вже за рік в 2017 році продали їм землю за смішною ціною: 850 ₴ за 1 сот.

Та нюанс в тому, що БСР продала  те що їй по суті і не належало - землі лісового фонду.  

Бо було так, що за часів союзу,  таборам, санаторіям, котрі межували з лісом, лісгоспи надавали в користування державні лісові території. Але ЛИШЕ В КОРИСТУВАННЯ! Розпорядником долучених лісів завжди залишався державний лісгосп.

Скориставшись наслідками пострадянського балагану в сфері облікової документації,  БСР взялась приписувати такі лісові території собі та незаконно ними розпоряджатись. Так гектари державних лісів  поопинялись в приватній власності. 

От прокуратура в судовому порядку, тепер, навздогін і намагається повертати такі лісові території їх законному розпоряднику - Державі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ