Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЖБК №152 зобов’язаний забезпечити мешканців комунальними послугами — Марія Желіско

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Марія Желіско переконана, що житлово-будівельний кооператив №152 зобов’язаний забезпечити мешканців водою, теплом та іншими комунальними послугами, оскільки він зареєстрований як юридична особа, має свою печатку, рахунки. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської міської ради. За її словами, ЛКП «Тополя» достатньо завантажене роботою у своїх будинках, й не зобов’язане обслуговувати ще й кооператив.
Крім того, житловий кооператив заборгував комунальному підприємству за надані послуги. Як зазначила Марія Желіско, у Львові є близько 270 житлово-будівельних кооперативів і 190 об’єднань співвласників і ніде не виникає проблем, як у цьому кооперативі.
Відповідно до Примірного статуту ЖБК з дня реєстрації кооператив набуває права юридичної особи. ЖБК здійснює експлуатацію та ремонт належного йому житлового будинку та утримання при будинкової території за рахунок коштів кооперативу на засадах самооплатності. З 1 січня 2003 року з головою ЖБК 152 та ЛКП «Тополя 406» була укладена угода на утримання будинку та прибудинкової території. Пунктом 2 вказаного договору ЛКП «Тополя-406» зобов’язується проводити роботи, які забезпечують належний технічний стан і обладнання будинку, оплата яких здійснюється за рахунок внесків членів кооперативу.
Зазначена угода може бути розірвана з ініціативи будь-якої сторони при невиконанні умов, передбачених договором, про що вказаним підприємством листом від 16 січня 2006 року було повідомлено голову кооперативу щодо розірвання угоди на утримання будинку та прибудинкової території та припинення надання послуг у зв’язку з неналежним виконанням пункту 9 вказаного договору. Цей пункт передбачає, що оплату за обслуговування кооператив зобов’язується проводити кожного місяця не пізніше 10 числа наступного за розрахунковим.
Слід зауважити, що будинок № 1-а на вул. Миколайчука на балансі ЛКП «Тополя-406» не перебуває. Згідно з Примірним статутом, кооператив зобов’язаний проводити щорічно відрахування на проведення капітального ремонту житлового будинку, своєчасно проводити ремонт житлового будинку, забезпечувати безперебійну роботу інженерного обладнання будинку та житлових приміщень, належно утримувати під’їзди та інші місця загального користування будинку та прибудинкової території.
Станом на 1 жовтня 2006 заборгованість ЖБК №152 за надані послуги ЛКП «Тополя-406» становить 16801,76 грн, в тому числі за послуги з утримання будинку та при будинкової території 9665,53 грн, з централізованого опалення – 4637,24 грн, з підігріву води – 2498,99 грн.
17 січня мешканці житлово-комунального кооперативу №152 пікетували Львівську міську раду оскільки їм не вдалося владнати договірні відносини щодо теплопостачання кооперативу. Власне, головною причиною пікету міськради є невиконання припису територіального відділення Антимонопольного комітету України з вимогою до  ЛКП «Тополя» виступити у ролі виконавця послуг теплопостачання для будинку  ЖБК №152.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ