Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Жертводавці подарували УКУ факсимільну копію Пересопницького Євангелія

Як повідомили Гал-інфо у відділі інформації та маркетингу Українського католицького університету, жертводавці подарували УКУ факсимільну копію Пересопницького Євангелія.

З нагоди святкування акредитації Богословського факультету УКУ очільники благодійного фонду «Повір у себе» Віктор та Ірина Іванчики подарували університету факсимільну копію Пересопницького Євангелія, яку видав і виготовив у 2008 році видавничий дім «Адеф-Україна».

Книга вагою 9,2 кг надрукована на шведському папері німецькими друкарськими машинками. У додаток виготовлене ще одне спеціальне видання - "Пересопницьке Євангеліє. Витоки і сьогодення", що містить транслітерацію та переклад тексту Пересопницького Євангелія на сучасну українську мову. 

«Це дві важливі книги – одна факсимільна копія оригіналу, виданого у XVI ст, а друга – книга-ключ до розуміння, яка покликана об’єднати схід і захід, північ і південь України. Перша призначена більше для науковців, а друга – для широкого кола читачів», - зазначив директор видавничого дому «Адеф-Україна» Ігор Шпак.

За його словами, видавництво зацікавлене в даруванні цієї книги дуже відомим науковим духовним центрам, оскільки це гуманітарний проект і цих примірників залишилося тільки 40. «Наступного року цій книзі виповниться 455 років. Це Слово Боже на українській мові з літературних українських джерел. Українці існували більше 400 років і розмовляли українською мовою. Ми були і ми будемо», - додав він. 

Під час дарування Пересопницького Євангелія жертводавці Віктор та Ірина Іванчики подякували викладачам та очільникам УКУ за вклад у розвиток українського суспільства і повідомили, що наступного року готові профінансувати 20 студентських стипендій, а також 5 грантів для викладачів по 100 тис грн. 

«Ми бачимо, що в УКУ дійсно куються справжні кадри, духовні і моральні лідери українського народу. Дуже раді, що можемо допомагати вам. УКУ надає українцям якісну духовну освіту, глибокі професійні знання і навчає моральним цінностям», - зазначив Віктор Іванчик. 

Він нагадав, що фонд «Повір у себе» за 8 років свого існування профінансував навчання у вишах для 250 дітей, які хотіли вчитися, але не мали такої можливості.

Нагадаємо, сьогодні, 8 грудня в УКУ відбулося святкування з нагоди акредитації Римським апостольським престолом Богословського факультету. Відтепер університет має можливість відкривати нові ліценціатські та докторські програми у різних галузях богослов’я, а його дипломи і наукові ступені матимуть міжнародне визнання. УКУ може створювати власні філії у різних куточках України. Це означає, що всі семінарії можуть стати філіями богословського факультету УКУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ