Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Жінка з Маріуполя після ампутації ноги активно займається спортом у Львові

Наталія Склярова з Маріуполя за менш ніж рік навчилася не лише жити без ноги, але ще й почала активно займатися спортом. Жінка живе у гуртожитку для переселенців на вулиці Тернопільській у Львові.

 Зараз вона займається у жіночій команді з футболу, учасники якої - жінки з ампутованими кінцівками, повідомили в ЛМР. 

Наталія брала участь у тренувальному таборі “Максимум” у Золотоноші Черкаської області, який організували за сприяння американців. Там жінки з ампутованими кінцівками щодня проводили розминку, а також грали у футбол. Їхніми суперниками були працівники табору, які для рівних умов - підв'язували собі по одній кінцівці.

“Під час гри, заняття спортом, усі думки відходять на задній план. Бувало і таке, що я казала, що більше не можу. Спочатку було важко, це все нове, нас змушували все робити на милицях. Я і спорт - то було непоєднуване раніше, але мені сподобалося. Я зрозуміла, що зможу”, - каже Наталія.

Зараз Наталія активна та очікує наступних тренувань і участі у змаганнях. І пригадує той час, коли у квітні вони з чоловіком приїхали до Львова. Згодом трапилася ампутація, адже у жінки обірвалася стегнова артерія. Це відбулося у січні 2023 року.

Перший місяць після лікарні вона не знала, як жити далі. Допомагали рідні, навідувалися психологи, яких залучають до роботи з вимушено переміщеними українцями. Потім жінка і сама почала шукати можливості для людей з ампутаціями.

Наталія проходила реабілітацію у реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ. Там на другий день їй видали протез, яким жінка довго користувалася, адже він регулювався. Згодом для Наталії почали виготовляти протез під заміри ноги. Нещодавно у Польщі жінка отримала новий протез і зараз активно вчиться ним користуватися.

Завдяки своїм старанням зараз, менш ніж через рік, Наталія вже може ходити на протезі без допомоги палички.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ