Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Жінки у селах отримують на 15% меншу зарплатню ніж чоловіки

В сільській місцевості є актуальною проблема нерівності зарплат жінок та чоловіків. Жінки отримують на 15% менше ніж чоловіки за ту ж саму роботу.

Фото: Depositphotos

Про це повідомила заступниця Міністра аграрної політики та продовольства України Людмила Шемелинець.  

Вона зазначила, що 37%  жінок, які проживають у селах, є економічно активними та зайняті як наймані працівниці чи приватні підприємиці, фермерки. 

«За даними Державної служби статистики України на 1 січня 2022 року чисельність сільського населення – 12,5 млн осіб, серед яких 6,5 млн або 52 % – жінки. Більшість з них поєднують найману працю із сільськогосподарською на своїх земельних ділянках. Відтак через  низку факторів, зокрема обмежений доступ до переважної більшості ресурсів, жінкам важко реалізувати себе в професійній сфері», – сказала заступниця. 

Водночас Шемелинець наголосила на тому, що наразі в Україні сформувався певний прошарок жінок-лідерок, які проживають у сільській місцевості.

«Це голови територіальних громад, педагоги, медики, жінки-фермери. Вони, зокрема, займають активну позицію як в економічному, так і в суспільному житті села, всіляко сприяючи розвитку місцевих громад», – зазначила вона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ