Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Жінки-депутатки виступили проти насильства у Львівській міській раді

Львівські жінки-депутати міської ради вирішили звернутись до правоохоронних органів з вимогою забезпечити правопорядок та гідні умови праці на пленарних засіданнях. Про це вони заявили під час брифінгу у Львівській міській раді.

Юлія Хомчин, депутат «Об’єднання Самопоміч» у ЛМР, зачитала заяву жінок-депутатів і пояснила, що причиною її написання є те, що останнім часом сесійна зала стала місцем фізичного тиску та погроз.
«Усі є свідками того, у що перетворюється сесійна зала протягом останнього часу, і як виглядає робота депутатського корпусу. Замість простого конструктиву, ефективної роботи, можливості приймати рішення, сесійна зала стає місцем суперечок, фізичного тиску, погроз, пленарні засідання зриваються. Саме це є причиною того, що ми сьогодні звертаємось до правоохоронних органів з вимогою забезпечити нам гідні умови роботи».

Депутат Блоку Петра Порошенка «Солідарність» у ЛМР Уляна Пак підкреслила, що міські обранці відкриті до діалогу і хотіли б, щоб цей діалог був конструктивним та аргументованим.

«Усі ми спостерігаємо протягом восьми місяців, що міська рада та муніципальна дружина своїми силами не має змогли забезпечити законність, правопорядок, дотримання регламенту у стінах сесійної зали. Тому ми вирішили звернутись до спеціально уповноважених для цього органів. Ми відкриті до діалогу і дуже би хотіли, щоб цей діалог був конструктивним, аргументованим і не перетворювався на мову погроз і нецензурної лайки». 

Депутат Української галицької партії у ЛМР Юлія Гвоздович звернулась до громади міста Львова і пояснила, що депутати 7-ї каденції відповідально ставляться до своїх обов’язків, готують депутатські запити і хотіли б мати можливість ефективно працювати. 

«Ми реально хочемо, щоб пленарні засідання проводились конструктивно, і ми могли примати якісні рішення в інтересах громади міста. Ми ніколи не будемо обмежувати доступ до пленарних засідань громади. Це передбачено законами України, право на громадські зібрання, громадські слухання, участь в громадських радах. Ми багато працювали протягом останнього року для того, щоб зробити якомога більше інструментів громадського впливу і можливості громади відстоювати своє рішення».

Олена Пасевич, депутат «Об’єднання Самопоміч» у ЛМР звернула увагу, що більшість радикальних дій, що відбуваються у сесійній залі, списують на учасників АТО.

«Оскільки я маю неопосередковане відношення до учасників АТО, мені дуже прикро, що більшість тих радикальних дій, що відбуваються у сесійній залі, списують саме на учасників АТО, на тих воїнів, які героїчно захищають нас. Насправді дуже часто це не є так. Тому ми звертаємось до правоохоронних органів з вимогою забезпечити нам нормальні умови роботи і конструктивного розгляду питань. Проте жодним чином це не стосується громади міста Львова і обмеження доступу на засідання».

На думку депутата «Об’єднання Самопоміч»у ЛМР Христини Паньків, постійні зриви пленарних засідань – це не тільки неповага до депутатів, а й до тих людей, які довірили їм свої голоси на виборах.

«Часто люди, які зривають засідання, називають себе патріотами. Але патріотизм - це не тільки вміння кричати гарні гасла і розпускати кулаки. Це, в першу чергу, повага до держави, точніше, інститутів держави. Погроза депутатам, зрив сесії – це не тільки неповага до депутатів, а й до тих людей, які довірили їм свої голоси на виборах, до тих людей, які мають іншу думку, аніж протестувальники. Маємо на руках численні звернення людей, які звертались до правоохоронних органів ще з літа, і поки не отримали жодної відповіді».


Публічне звернення жінок-депутатів
до органів правопорядку та громадськості

Сьогодні доводиться визнати, що ті часи, коли засідання у Львівській міській раді проводились у спокійній атмосфері, схоже, минули. Так, у сесійній залі часто було гаряче, не обходилось без суперечок, гострих дискусій, інколи емоційного протистояння, не раз було доволі складно переконати громаду у правильності тих чи інших рішень, що приймались депутатами. Та ті речі, що відбуваються впродовж останніх засідань, мають

характер відвертого психологічного тиску на позицію Львівської міської ради. Захоплення сесійної зали молодиками спортивної зовнішності швидше виглядають на штурм, аніж на бажання бути обізнаними та брати участь у прийнятті рішень, що забезпечують функціонування та розвиток міста. 

Нас, як жінок-депутатів турбує неможливість приймати рішення та брати участь у вирішенні питань міста. А нас, як матерів, в тому числі і немовлят, хвилюють питання елементарної безпеки. Зривання засідання та блокування роботи ради щоразу переростають у спробу фізично завадити роботі депутатів та загрозу насилля. 

Правоохоронні органи (поліція, Служба Безпеки, прокуратура), наділені відповідними повноваженнями, і мали б забезпечити порядок та громадську безпеку під час засідань міської ради та недопущення зриву її роботи, вхід на засідання осіб, що загрожують здоров’ю присутніх, унеможливлення застосування ними принизливого ставлення та фізичної сили стосовно депутатів та присутніх.

24 січня 2017.

Іванів Тетяна Зиновіївна «Об’єднання «Самопоміч»
Рубай Оксана Андріївна «Об’єднання «Самопоміч»
Динік Оксана Вікторівна «Об’єднання «Самопоміч»
Богун Орися Ярославівна «Об’єднання «Самопоміч»
Гвоздович Юлія Орестівна Українська галицька партія
Зубрицька Богданна Іванівна «Об’єднання «Самопоміч»
Пак Уляна Ігорівна Блок Петра Порошенка "Солідарність"
Посипанко Ольга Іванівна «Об’єднання «Самопоміч»
Довжик Вікторія Вікторівна «Об’єднання «Самопоміч»
Хомчин Юлія Володимирівна «Об’єднання «Самопоміч»
Паньків Христина Володимирівна «Об’єднання «Самопоміч»
Пасевич Олена Вікторівна «Об’єднання «Самопоміч»
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ