Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Журналіст заявив про побиття співробітниками Внутрішніх військ

Співробітники Внутрішніх військ на вулиці Інститутська в Києві сьогодні побили журналіста радіостанції Голос свободи Мирослава Мислу. Про це повідомили сам постраждалий і народний депутат від ВО Свобода Ігор Швайка. Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, Швайка зазначив, що інцидент стався після пікетування Генеральної прокуратури, куди активісти принесли покришку і бруківку.

Мирослав Мисла вів відеозйомку пікету для радіостанції Голос свободи. Піти з пікету журналіст вирішив до його закінчення. "На нього бійцями Внутрішніх військ було скоєно напад. У нього відібрали і розірвали журналістське посвідчення, з відеокамери вилучили карту", - сказав Швайка. 

Мисла уточнив, що повертався до прес-центру Будинку профспілок і побачив, що бійці Внутрішніх військ почали обшукувати звичайних перехожих і в одного з таких перехожих вирішив взяти коментар. Після цього Мисла почав знімати бійців ВВ. "Через кілька хвилин до мене підійшли четверо бійців... Один заламав руку і почали питати, навіщо я знімаю. Я представився як журналіст, спробував дістати посвідчення журналіста, але його у мене вихопили і сказали, що це не журналістське посвідчення. І вони мене за руки, за ноги почали тягнути за кордон, перегороджений ЗІЛами, при цьому закрили рот, щоб не було чути, що я кричу... Били не в обличчя, в основному по нирках. Крім того, у мене гематома на голові - це мене брали за обличчя і били об стіну", - розповів він. За його словами, йому також погрожували облити коктейлем Молотова, а потім відправити одяг на експертизу, щоб звинуватити в участі в масових заворушеннях. "Зараз його виллємо тобі на штани, і ти будеш голим стояти, а ми одяг відправимо на експертизу... Ще він російською сказав: "Знаєш, ми тут таких як ти щодня виловлюємо, роздягаємо, веземо в Дніпрі купаємо, а потім в СІЗО", - повідомив Мисла. 

Крім того, стверджує Мисла, бійці ВВ попросили передати журналістам наступні слова: "Передай усім журналістам, які знаходяться на Майдані в прес-центрі, що якщо вони сюди будуть приходити, то всі будуть тут же і лягати. Ми будемо їх бити". 

На запитання кореспондента ЛБІ, як йому вдалося вийти з-за кордону ВВ, Мисла відповів, що й сам не до кінця розуміє. Він уточнив, що конфлікт тривав близько 20 хвилин, і один із старших лейтенантів йому сказав, що зараз приїде міліція і буде оформляти. "Потім якось дивно підійшов, віддав мені барсетку і сказав: "Вали звідси швидкими кроками, і більше сюди не повертайся" ... Відібрали і не повернули картку з відеокамери та мобільний телефон", - розповів журналіст. 

Швайка заявив, що зараз готується повідомлення в міліцію про скоєння злочину бійцями ВВ: "І йдемо на те місце, де побили Мирослава Мислу. Це перехрестя Інститутської та Липської, туди викличемо міліцію, щоб зафіксувати цей факт і отримати направлення на судмедекспертизу. Зараз йдемо туди, будемо чекати наряд з Печерського райвідділу". 

Нагадаємо, Інститут масової інформації (ІМІ), який постійно оновлює список постраждалих журналістів під час заворушень на вулиці Грушевського 19-22 січня, повідомляє про понад 40-к таких випадків. 

ЛІГАБізнесІнформ
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ