Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Жителі Львівщини зможуть обміняти лампи розжарювання на енергоощадні

Наразі у Львівській області тестують механізм обміну, однак незабаром запровадять повноцінну програму.
Фото з відкритих джерел

Ініціатива належить Президентові України Володимиру Зеленському. ЇЇ мета – зменшити дефіцит електроенергії в енергетичній системі. Перехід на LED-лампи скоротить споживання енергії на 7-10% у пікові моменти.

«Внаслідок масових ракетних ударів, енергетична система України зазнала чималих втрат. Енергетики роблять усе можливе, аби в найкоротші терміни відновити подачу електроенергії в кожну домівку. Ініційована Президентом програма обміну дозволить суттєво зменшити навантаження на загальну енергетичну систему в країні. Кожен з нас може зробити свій внесок у відновлення енергомережі. Близько 30 млн світлодіодних ламп профінансує Єврокомісія. Для Львівської області передбачили понад мільйон таких ламп. – розповів начальник Львівської ОВА Максим Козицький. 

У звичайному режимі проєкт планують запустити наприкінці січня – початку лютого.

Програма працюватиме за таким алгоритмом: людина приносить 5 справних ламп розжарювання у відділення «Укрпошти», де обмінює їх на енергоощадні. Обмін відбуватиметься двома шляхами.

Перший – через реєстрацію в «Дії». На порталі стартував запис на бета-тест послуги «Обмін лампочок». У заяві треба заповнити інформацію про себе. Наразі форма реєстрації вже закрита, бо набралася максимальна кількість учасників, однак невдовзі запрацює повторна форма.

Попередня реєстрація в «Дії» гарантує, що ви зможете обміняти свої старі лампочки, адже на вашу заяву готують резерв.

Другий – особисто прийти у відділення «Укрпошти». З собою варто мати паспорт, ідентифікаційний код та 5 ламп розжарювання. Зробити обмін можна буде лише раз.

Отримані лампи розжарювання утилізують.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ