Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Жителі Самбірщини звернулись до Порошенка щодо українсько-польського питання

1/2
Жителі Самбірського району надіслали звернення до президентів України та Польщі, голови ВРУ і спікера Сенату Польщі, до міністрів закордонних справ обидвох держав, а також до голів ЛОДА і ЛОР, та інших посадовців.

У своєму зверненні жителі Самбірщини польської і української національностей заявляють, що підтримують звернення української і польської інтелігенції від 9 березня 2018 року проти конфронтації у відносинах обох країн.

"Досвід наших народів, винесений з попередніх століть, засвідчує: кожна конфронтація між поляками та українцями, часто інспірована Росією, призводить до нашої спільної поразки. Нинішній Європі загрожує зіткнення національних егоїзмів, а передусім російський імперіалізм. У цих умовах нам, полякам та українцям, легше буде протидіяти цій загрозі, разом будувати Європу XXI століття!", - зазначено в документі.

Окрім того, вони підтримують спільну заяву екс-президентів України та Польщі від 28 травня 2018 року, у якій наголошено, що "Польща і Україна не повинні стати заручниками складної історії, а шукати в ній те, що згуртовує, а не роз'єднує".

Також громада заявляє, що в час війни на Сході нашої держави, конфронтації у відносинах обох країн ведуть до дестабілізації і служать на користь агресору.

У кінці звернення жителі Самбірщини висловлюють подяку Польщі в допомозі у євроінтеграційних прагненнях нашої держави.

"За цю ідею, за європейський вибір загинуло десятки тисяч наших громадян, захищаючи Україну і Європу від північного агресора", - підсумовує громада.

Юлія Улинець, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ