Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Жителів Львівщини закликають до голосування «Європейське дерево-2024»

Щороку, починаючи з 2011 року, в лютому відбувається онлайн-голосування за Європейське дерево року, організоване Асоціацією екологічного партнерства (EPA). Про це інформує Львівська ОВА.

Цьогоріч на фінальному етапі голосування Україну представляє Тисячолітній дуб (дуб звичайний (Quercus robur l.), що розташований на території церкви Михайла у с. Верин Стрийського району Львівської області. 

Також зазначаємо, що дерево має статус ботанічної пам’ятки природи місцевого значення «Віковий дуб», який надали рішенням сесії Львівської обласної ради від 9 жовтня 1984 р. № 495.

Фіналістами конкурсу Європейське дерево року також є представники Словаччини, Португалії, Литви, Латвії, Естонії, Чехії, Бельгії, Польщі, Хорватії, Нідерландів, Іспанії, Італії, Франції та Великобританії.

Голосування за Європейське дерево року 2024 триває до 22 лютого 16:00 год за посиланням.

«На жаль, світ відкриває для себе Україну за трагічних обставин. Але мусимо скористатися нагодою і показати наші не лише культурні, а й природні багатства. 1000-літній дуб с.Верин заслуговує стати відомим нарівні з іншими європейськими «старожилами». Отже, давайте підтримаємо його своїми голосами», – зазначає т.в.о. директора департаменту зазначає Оксана Війтик.

За інформацією організаторів European Tree of the Year голосування є анонімним протягом усього періоду голосування. Згідно з оголошеним рейтингу станом на 8 лютого представник з України знаходиться на 9 місці з 2007 голосами. Наступний проміжний результат оголосять 15 лютого цього року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ