Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Жителів Львівщини запрошують відвідати національний парк «Бойківщина»

Жителів Львівщини запрошують на вихідні відвідати національний природний парк «Бойківщина», - інформує пресслужба Львівської ОВА.
Гора Пікуй

Національний природний парк «Бойківщина» – серце Бойківського краю, в межах якого можна побачити букові та буково-ялицеві праліси, унікальні луки та верхові болота, а безмежні гірські краєвиди, джерела мінеральних вод, велич старовікових лісів – це природна колиска етнічної спільноти бойків, які зберегли свою традиційну кухню та промисли. 

Також поблизу парку можна оглянути пам’ятки історії та культури, зокрема і церкву Собору пресвятої Богородиці в селі Матків Козівської територіальної громади, яка увійшла до переліку Світової культурної спадщини ЮНЕСКО.

Територією НПП «Бойківщина» вже прокладено 3 екологічні стежки:

  • «Від витоків ріки Дністер до витоків ріки Сян»;

  • «Від пам’ятника Українським Січовим Стрільцям до хутора Ліски»;

  • «Прикордонна веломандрівка Беньова — Боберка» (можна буде відвідати після української перемоги). 

Охочі можуть замовити екскурсію, заночувати у національному природному парку, скористатися автостоянкою чи альтанками та отримати поради щодо оптимального маршруту краєм, деталі за номером телефону: +380664481568.

Адміністрація парку знаходиться за адресою: вул. Вояків УПА, 32, смт Бориня Самбірського району. 

«Львівщина – багата на природні багатства і Бойківський край не є винятком. Відвідування НПП «Бойківщина» є ще однією можливістю відкрити для себе Україну, зокрема, раджу всім охочим відвідати найвищу вершину Львівщини – гору Пікуй та побачити витоки річки Стрий, яка є притокою могутнього Дністра», – зазначає Ганна Башта, заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА.

Більше інформації про відвідини парку за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ