Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Жителька Львівщини відкрила навчальний центр для дітей за сприяння служби зайнятості

Оксана Шкраба – репетитор з математики, у якої за плечима великий стаж роботи у школі. За сімейними обставинами жінка пішла з роботи, стала на облік в центр зайнятості, де дізналася про мікрогранти, які дає держава у програмі «Власна справа». Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

«Я почала писати бізнес-план на відкриття власної справи. Паралельно брала участь у проєкті «Крила». Було багато сумнівів та вагань у своїх силах, чи справлюсь, чи зумію. Чи зможу я, як вчитель, стати на дорогу бізнесу? Чи зможу я розраховувати у своїх доходах лише на себе. Але вже у жовтні 2023 року я стала ФОП та отримала 150 тисяч гривень на відкриття власної справи», – поділилась пані Оксана.

У лютому 2024 жінка відкрила свій навчальний центр. Там вона навчає дітей 5-11 класів шкільного курсу математики. Паралельно Оксана працює з дітьми онлайн. Ще вона викладає курс «Ментальна арифметика». Це інтелектуальний курс розвитку дитини, завдяки якому покращується уява, пам'ять, розумові здібності в цілому.

«За умовами надання гранту я створила робоче місце. У моєму центрі працює психологиня. Вона надає різного роду психологічну допомогу для дорослих та дітей, яка так необхідна в наш час. У планах розширити свій центр. Проводити курси підготовки до школи, англійської мови та фінансової грамотності. Я вдячна Кам’янка-Бузькому центру зайнятості, вдячна проєкту «Крила», що надихнули і підтримали, дали орієнтир, підсилили віру в себе. Я задоволена собою і своїм життям, тому що бачу, що я роблю корисну справу», - додала Оксана Шкраба.

Подати заяву на отримання мікрогрантів можна на порталі «Дія», процедура описана за посиланням. Якщо вас зацікавили умови грантової програми, у межах якої на відкриття або розбудови бізнесу можна отримати від 50 до 250 тисяч гривень, звертайтеся за консультаціями до підрозділів Львівського обласного центру зайнятості, пишіть на телеграм-канал ЛОЦЗ, телефонуйте за номером 096 682 51 83. Консультації в режимі онлайн надаються у Львівському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ