Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Житло для дітей та презентація глинянських килимів: головне за добу на Львівщині

Про ключові події повідомив очільник Львівщини Максим Козицький.

У ранковому зведенні за добу він повідомив, що один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу – 14 липня о 18:36. Була загроза через зліт винищувача Міг-31К, який є носієм гіперзвукових ракет «Кинджал», проте на Львівщині загроза не справдилась.

З інших важливих подій минулої доби на Львівщині:

Напередодні у Дрогобичі на Полі Скорботи вшанували невинно вбитих українців – жертв більшовицького терору.

У 1991 році на Полі Скорботи провели чин поховання останків 486 жертв НКВС, які віднайшли та ексгумували під час розкопок 1989-1990 років на території колишньої катівні. У 2021 році відбулося поховання ще 78 останків, яких віднайшли у саду біля меморіалу «Тюрма на Стрийській».

На Львівщині погодили закупівлю ще трьох квартир для дітей-сиріт та дітей без батьківського піклування у Дрогобицькій, Золочівській та Добросинсько-Магерівській громадах. Житло будуть співфінансувати з обласного бюджету та коштом територіальних громад. 

Діти з села Чернилява на Яворівщині вирушили на відпочинок у Німеччину. Їх запросив мер Вінцера та місцевий священник.

Делегація з Вінцера регулярно передає в Україну, зокрема у Яворівську громаду, гуманітарну допомогу – ліки, харчі, речі першої необхідності, військове спорядження.

Оброшинська громада Львівського району спільно з колегами з польської Гміни Фредрополь передали воїнам 24 ОМБр імені короля Данила пожежну машину.

На Львівщині уже зібрали 50% врожаю ячменю.

Аграрії Львівської області можуть пройти безкоштовний навчальний курс про те, як збільшувати свій дохід, застосовувати технології для економії добрива, автоматизувати господарство, заощаджувати на енергоносіях та організовувати власну логістику.

У Національному музеї у Львові Андрея Шептицького презентували виставковий проєкт, присвячений мистецтву глинянського килима. Виставку експонуватимуть до 20 серпня.

Від 16 до 21 липня у народному домі селища Славсько експонуватимуть виставку жителя деокупованої Херсонщини Василя Чайковського. Можна побачити артоб'єкти, створені з уламків ворожих снарядів, а також фотографії зруйнованих окупантами населених пунктів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ