Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Жива легенда УПА: Мирославу Симчичу сьогодні 100 років

Герою України, славнозвісному сотенному УПА з Прикарпаття Мирославу Симчичу на псевдо Кривоніс сьогодні виповнюється 100 років.
Фото з відкритих джерел

Про це повідомляє міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

"Легендарна людина, творець історії українського визвольного руху минулого століття. Мирослав Симчич понад 30 років провів у таборах через діяльність в УПА. Але Кривоніс і там вів активну підпільну боротьбу проти радянської системи.

Минулого року мав за честь вручити пану Мирославу першу ювілейну відзнаку до 80-річчя УПА. Ця нагорода – символіка національно-визвольної боротьби, яка підтверджує, що нашій державі набагато більше, ніж 31 рік. Мільйони наших українців боролись протягом поколінь, щоб Українська держава постала. І зараз ми знову боронимо Україну від ворога. Такі визначні постаті, як Кривоніс, мають бути нашими світочами у сучасній війні. Вітаю славетного сотенного з сотим днем народження та бажаю міцного здоров’я, незламної віри та в скорому часі святкувати Перемогу!" – йдеться в повідомленні.

Народний депутат Верховної Ради IX скликання Роман Лозинський також згадав ювіляра у своєму дописі.

Нагадаємо, указом президента від 14 жовтня 2022 року Мирославу Симчичу присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» за героїзм, виявлений у боротьбі за незалежність України, визначні особисті заслуги у становленні Української державності, багаторічну плідну громадську діяльність. Мирослав Симчич є почесним громадянином Коломиї, Львова та Космача.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ