Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Зі серпня в Україні запрацює обов'язкова е-ТТН

Впровадження електронних товарно-транспортних накладних стане першим кроком до впровадження міжнародних документів – e-CMR.
Фото ілюстративне

Як повідомив голова Агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм, тестування системи розпочнуть за п'ять днів. А з 1 серпня 2023 року електронна товарно-транспортна накладна (е-ТТН) стане обовʼязковою в Україні. 

"Ринок матиме пів року на те, щоб система запрацювала і бізнес міг відмовитись від паперових товарно-транспортних накладних на користь електронних документів", – написав він. 

За словами Найєма, пів року тестувального періоду минуть дуже швидко, тому у відомстві готові допомогти з впровадженням необхідних процедур у транспортних компаніях.

"Ми точно розуміємо, що е-ТТН зробить ринок вантажних перевезень прозорішим, менш корумпованим. Для бізнесу використання електронних накладних буде дешевшим за паперові. І загалом – це перший крок до впровадження міжнародних документів – e-CMR.

Впровадження е-ТТН обов’язково відбудеться, тому вже зараз ми закликаємо бізнес долучатись до тестування системи, щоб до 1 серпня бути точно готовими працювати з документами. Вже є провайдери електронного документообігу, які пройшли тестування і можуть взаємодіяти з системою", – додав голова Агентства відновлення та розвитку інфраструктури України. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ