Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зіркова американська шеф-кухарка готувала для пацієнтів центру UNBROKEN

Фото: НЕЗЛАМНІ
Фото: НЕЗЛАМНІ
Фото: НЕЗЛАМНІ
Фото: НЕЗЛАМНІ
Фото: НЕЗЛАМНІ
Фото: НЕЗЛАМНІ
1/3
Зіркова американська шеф-кухарка та амбасадорка Національного центру реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) Рейчел Рей знову приїхала до Львова. Вона разом зі своїм відомим другом Ноа Сімсом частували важкопоранених захисників та їх коханих власними варіаціями на тему української кухні. Про це повідомляє ЛМР.

«На цей раз до Першого медоб’єднання Львова зіркова шеф-кухарка і телеведуча прибула зі США не сама. Компанію Рейчел Рей склав її друг та учасник американського кулінарного шоу “МастерШеф” Ноа Сімс, який готував для пацієнтів наших лікарень у спеціальному пересувному фургончику. Ще одним місцем частування від зіркових шеф-кухарів стала ерготерапевтична кухня Національного реабілітаційного центру UNBROKEN. Кімната для реабілітації і відновлення побутових навичок на кілька годин перетворилася на ресторан», - розповідають у центрі UNBROKEN.

Рейчел Рей частувала важкопоранених захисників та їх дружин і партнерок власними варіаціями на тему української кухні – канапками з варениками. А також пригощала нашою традиційною весняною стравою – салатом з редиски, який дуже припав їй до смаку під час мандрівок Україною.

«Їжа – це одна з універсальних мов любові. Її розуміють в усьому світі. Саме тому я тут, аби показати прихильність до українців та за допомогою їжі покращити їхній настрій», - каже Рейчел Рей.

Під час поїздок до України зіркова шеф-кухарка та телеведуча відвідує не лише лікарні, а й прифронтові міста. А медзакладам допомагає не тільки моральною підтримкою пацієнтів – вона долучилася до придбання двох важливих апаратів для офтальмологічного відділення дитячої лікарні святого Миколая.

До слова, це вже шостий візит Рейчел Рей до України від початку повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни Львів перетворився на гуманітарний хаб, через який мільйони українців рятувалися і рятуються від війни. У квітні 2023 року тут відкрили Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від російської агресії, отримують комплексну фахову медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і протезування.  Постраждалим не лише встановлюють протези –  тут їх виготовляють. Також поранені отримують фізичну, психологічну і психосоціальну реабілітацію та відновлення у супроводі фахівців. Всю допомогу пацієнтам надають безкоштовно. За час роботи в цьому центрі вже пролікували понад 18 тисяч поранених українців.

А 10 травня 2024 року на базі центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN), за підтримки уряду Німеччини, відкрили Центр протезування та ортезування міжнародного рівня, площею 1000 квадратів. Тут в рік зможуть виготовляти 1200 протезів, навчати майбутніх протезистів та проводити дослідження й розробки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ