Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Змінено порядок виплати соціальної допомоги одиноким матерям

Як повідомили 20 серпня Гал-інфо у прес-службі ЛОДА, постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 632 "Деякі питання виплати державної соціальної допомоги" змінено порядок призначення допомоги на дітей одиноким матерям.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

При визначенні права на призначення допомоги на дітей одиноким матерям враховується рівень доходів сім’ї, факт працевлаштування, а також майновий стан сім’ї.

Внесеними змінами передбачено, що допомога не призначається, якщо у складі сім’ї одиноких матерів (батьків) є працездатні особи, які досягли 18-річного віку та не працювали, не проходили військової служби, не провадили підприємницької чи професійної незалежної діяльності, не навчалися за денною формою, не зареєстровані в центрі зайнятості більше ніж три місяці.

Однак вказана норма не застосовується до осіб, які сплачують або за яких сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, у розмірі не менше від мінімального сумарно протягом трьох місяців; доглядають за дітьми до трьох років або до шести років на підставі висновку ЛКК, за тяжкохворими дітьми, за дітьми з інвалідністю, за особами з інвалідністю   внаслідок психічного розладу, за особами, які досягли 80-річного віку, надавали соціальні послуги.

На обмежений термін надано право на призначення допомоги на дітей одиноким матерям, якщо у складі сім’ї є особа з інвалідністю;  відсутність доходів, пов’язана з тривалою хворобою членів сім’ї; а також багатодітним сім’ям у разі звернення за призначенням допомоги у липні-грудні 2020 року.

Рекомендуємо для визначення права одиноким матерям звернутися до управління соціального захисту населення. Також подати заяву та необхідні документи можна в інший зручний спосіб, зокрема, направивши документи поштою, через дистанційні скриньки в органах соціального захисту населення. У сільській місцевості документи приймаються уповноваженими особами об’єднаних територіальних громад, сільських (селищних) рад.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ