Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Значення теплових насосів у стійкому майбутньому

Тепловий насос стає системою вибору для забезпечення сталого комфорту, допомагаючи житловим, муніципальним та комерційним об'єктам по всьому світу обігрівати та охолоджувати приміщення, одночасно знижуючи витрати на енергію, споживання енергії та вуглецевий слід, що, в кінцевому рахунку, сприяє зменшенню глобального впливу парникових газів.

Що таке тепловий насос?

Тепловий насос - це система, яка забезпечує теплом ваш будинок або будівлю, подібно до печі або котла, але без спалювання палива. Теплові насоси працюють за допомогою того ж процесу теплопередачі, що використовується в кондиціонерах. Кондиціонери використовують замкнуту систему холодоагенту для відведення тепла з внутрішнього простору і виведення його назовні будівлі. Теплові насоси просто змінюють напрямок теплового потоку, забираючи тепло ззовні та віддаючи його всередину будівлі.

Навіть при низьких температурах навколишнього середовища теплові насоси все ще здатні вловлювати тепло і передавати його у будівлю. Більшість теплових насосів також є реверсивними, тому вони можуть забезпечувати охолодження або опалення в залежності від сезонних потреб. Це може бути частиною дуже ефективного рішення для опалення та охолодження, яке передає до трьох разів більше енергії, ніж споживає. Екологічні переваги очевидні, і споживачі починають це помічати.

Управління температурою та комфортом, ефективно та результативно

Теплові насоси, які протягом десятиліть були основним елементом в Європі, швидко поширюються й на ринку України. Ця технологія традиційно застосовувалася в м'якому кліматі, де температура не опускається нижче нуля протягом тривалого часу. Але теплові насоси можуть впоратися з цим завданням у кліматичних умовах по всьому світу, оскільки технологія теплових насосів розвивається.

Інновації для задоволення потреб в опаленні та охолодженні по всьому світу

Хоча технологія теплових насосів не є новою, за останні 20 років були досягнуті певні успіхи, які дозволили використовувати їх в холодному кліматі та підвищили їх загальну енергоефективність. Все більше споживачів та підприємств розглядають екологічно відповідальні способи опалення та охолодження будинків з тепловими насосами, які стають потужним шляхом вперед, враховуючи останні технологічні досягнення.

Детальніше про технологію можна дізнатися на сайті компанії Альтернетика


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ