Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Надзвичайні події

Знесення наметового містечка: тримали на колінах, як тварин

Правник Tetiana Kozachenko розмістила на своїй сторінці у ФБ фото, як 3 березня силовики поводились з активістами під час знесення наметового містечка, що був біля ВРУ.

Tetiana Kozachenko: "тримати на колінах і на землі в мінусову температуру, бити, тримати як тварин принизливо і фотографуватися на фоні затриманих. Доставити до відділків, лікарень ... всіх відпустити. А чого затримали? ЗАЧИСТКА. Якщо у поліції не має претензій, чому люди знов побиті?

Пройшло чотири роки, а у чорних «постпернатих» ДОСІ не має номерних знаків на шоломах. Можуть бити, забирати майно - їх не ідентифікувати.

Держава узаконений монополіст на «насилля». За умов, що до всіх без виключення будуть застосовані ЗАКОННІ процедури. Державою. Від імені держави діють посадовці. Законність дій таких посадовців гарантує що вони не переплутають імя держави із своїм і не підуть в рознос: я можу все і нічого за це не буде.

Якщо хто із адвокатів може долучитися до допомоги в таких ситуаціях і на майбутнє на кого можна розраховувати - прошу зазначте в коментарях чи пришліть повідомлення в приват".

 Водночас директор департаменту комунікацій МВС України Artem Shevchenko написав: "Щодо зойків про нібито приниження затриманих. Нетривале перебування затриманого на колінах перед посадкою до транспорту це - ніяке не приниження, а загальновживана поліцейськими різних країн тактика забезпечення особистої безпеки співробітника шляхом приведення затриманого у підконтрольне становище, яке виключає можливість раптового нападу на нього. Саме тому, щоб не тримати на холодній погоді затриманих лежачи на снігу обличчям вниз, було обрано такий спосіб контролю. Дивно, що цих базових тактичних правил не знає нардеп Мустафа Найєм, який сам був причетний до набору у патрульну поліцію у декількох містах у 2015-2016 роках. При цьому вчора зранку під ВР вже затриманим, які сиділи навприсядки чи стояли на колінах (як кому зручніше було) дозволяли спілкуватися, курити і не били. Ступінь жорсткості дій поліції не була надмірною враховуючи:  досвід постійних сутичок спровокованих мітингарями; їхню налаштованість на агресію; оперативну інформацію про можливу наявність зброї (яка підтвердилася під час обшуків); і зрештою трагічний досвід 31 серпня 2015 року, коли під ВР граната забрала життя 4 гвардійців".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ