Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Знову без гарячої води: у Львові стартували гідравлічні випробування

Сьогодні, 13 травня, у Львові розпочалися щорічні гідравлічні випробування теплових мереж. На час проведення гідравлічних випробувань і ліквідації виявлених пошкоджень на трубопроводах призупинено подачу гарячої води.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Як пояснюють у ЛМКП «Львівтеплоенерго», цього року гідравліка розпочалася на два тижні пізніше, ніж минулого, і організовують її так, щоб не все місто одночасно відключити від гарячої води і мінімізувати її відсутність для споживачів.

«Гідравлічні випробування теплових мереж – це щорічний обов'язковий захід, що дає змогу виявити та відремонтувати найбільш зношені ділянки мереж і у такий спосіб запобігти появі пошкоджень під час майбутнього опалювального сезону.

Завдяки гідравліці і ліквідації всіх виявлених пошкоджень на трубопроводах, останні опалювальні сезони ми проходимо без аварійних ситуацій і зупинок подачі тепла.

Станом сьогодні на ранок ми вже зупинили наші ТЕЦ-1 і ТЦ «Північна» (Тец-2) і розпочинаємо гідравити магістральні трубопроводи, які йдуть від цих джерел теплопостачання», – розповідають у ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Відтак, уже призупинено гаряче водопостачання до будинків, які отримують гарячу воду від ТЕЦ-1, ТЦ «Північна», а також до будинків Залізничного району. Решту відключень будуть робити поетапно.

Зокрема подачу гарячої води від ТЕЦ-1 (І-й, ІІ-й, ІІІ-й тепловивід) призупинять до 763 житлових будинків. Це:

- Сихівський житловий масив (просп. Червоної Калини, вул. Морозна, Сихівська, Зубрівська, Монастирського, Довженка, Хуторівка, Чукаріна, Хоткевича, Полуботка, Кавалерідзе, Антоненка-Давидовича, Коломийська, Кос-Анатольського, Трильовського, Вернадського, Антонича, Драгана, Скрипника, Освицька та прилеглі до них вулиці);

- вул. Стрийська, Боднарська, Скорини, Гашека, Лазаренка, Сахарова, Куликівська, Єфремова, Героїв Майдану, Лукаша, Моршинська, Кастелівка, Вітовського, Наукова, Володимира Великого та прилеглі до них вулиці (Рубчака, Тролейбусна, Княгині Ольги, Симоненка, Пулюя, Бойчука, Кульпарківська та інші);

- вул. Шафарика, Дж. Вашингтона, Пасічна, Лисеницька, Китайська, Ярошинської, Дністерська, Раковського, Липова Алея, Зелена та прилеглі до них вулиці.

- мікрорайон “Новий Львів” (вул. Чмоли, Тернопільська, Ярославенка, Мишуги, Тиверська, Панаса Мирного, Запорізька, Героїв Крут, Литовська, Литвиненка, Угорська, Навроцького, Віденська, Кам’янецька, Енергетична, Карманського та прилеглі до них вулиці).

Також призупиняють подачу гарячої води від ТЦ «Північна» – до 256 житлових будинки. Це:

- Шевченківський район Львова (вул. Грінченка, Чигиринська, Мідна, Богдана Хмельницького, Мазепи, Миколайчука, Щурата, Дж. Леннона, Плугова, Студинського, Хвильового, Лінкольна, Тичини, Льняна, Інструментальна, Замарстинівська, Панча, Варшавська, Юрія Липи, просп. Чорновола, Під Голоском, Плужника, Масарика, Окуневського, Кошиця, Сосюри, Липинського, Джерельна, Сорочинська  та прилеглі до них вулиці).

Подачу гарячої води споживачам від ТЕЦ-1 і ТЦ «Північна» планують відновити з 18 червня. Однак, як наголошують у Львівтеплоенерго, намагатимуться зробити це швидше.

Також сьогодні зранку призупинено подачу гарячої води мешканцям Залізничного району і мікрорайону Рясне. Тут гідравлять мережі, які йдуть від окремих котелень. Подачу гарячої води у цьому районі планують відновити орієнтовно з 27 травня.

Нагадаємо, гідравлічні випробування проводяться щорічно після завершення опалювального сезону, згідно з пунктами «Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж», затверджених Наказом Міністерства палива та енергетики України № 71 від 14.02.2007 року та пунктом VI «Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду», затверджених Наказом Міністерства палива та енергетики України № 620/378 від 10.12.2008. 

У Львівтеплоенерго наголошують, що якісно проведена гідравліка і ліквідація всіх виявлених пошкоджень – це запорука стабільного і безаварійного проходження опалювального сезону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ