Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Знову Славсько: Славське отримало назад історичну назву

Селищу міського типу Славське Стрийського району Львівської області повернули історичну назву – Славсько. Відповідну постанову ухвалила сьогодні, 29 червня, Верховна Рада України. Про це повідомили 29 червня у пресслужбі ЛОР.

«Парламент затвердив остаточне перейменування населеного пункту зі СлавськЕ на СлавськО.

Рішення щодо відмови від радянської форми назви та перейменування населеного пункту депутати Славської селищної ради прийняли у травні 2020 року та звернулися з відповідною пропозицією до Львівської обласної ради», - повідомила Славська селищна рада.

У вересні 2022 року Львівська обласна рада ЗВЕРНУЛАСЯ до Верховної Ради України щодо перейменування смт. Славське у Славсько, підтримавши ініціативу повернення населеному пункту історичної назви –  Славсько, яке має традиційне і звичне для місцевої громади звучання.

«Громада селища відмовляється від штучно нав’язаної форми Славське, що утвердилася за радянської влади, і повертає автентичну історично поширену в Галичині модель назв на –сько»,-  підкреслив директор Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України Ігор Соляр.

До слова, у вересні 2022 року Львівська обласна рада звернулася до Верховної Ради України і про перейменування населеного пункту Рудне Львівської міської громади на історичну назву – Рудно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ