Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Зникла в Києві першокурсниця із Туркменістану наклала на себе руки

18-річна студентка Національного медичного університету імені Богомольця, громадянка Турменістану Мукаддас Насирлаєва наклала на себе руки, стрибнувши з моста Патона, - Еспресо.

Про це повідомив глава діаспори туркменського народу Ровшанбек Розметов.

"Виявилося, трагедія сталася ще 30 січня, в день зникнення Мукаддас. Досі нам було відомо, що о 17:00 Мукаддас зайшла в метро на станцію "Політехнічний інститут" - і зникла. Наразі ж з'ясувалося, що вона вийшла на станції "Дніпро". Звідти пішки дійшла до моста Патона і стрибнула в річку. Нам хотілося б вірити, що Мукаддас жива, але, на жаль, камери відеоспостереження зняли момент, як вона стрибнула", - розповів він.

За словами Розметова, ніхто не помітив трагедії, оскільки "було темно".

"Тіло поки що не знайшли, але вже ведуться пошуки. Я, як представник її батьків, тепер буду звертатися в поліцію з проханням перекваліфікувати кримінальне провадження з "Навмисного вбивства" на "Доведення до самогубства", - додав голова туркменської діаспори в України.

У діаспорі вважають, що провина у тому, що сталося, лежить на деканаті.

"Справа в тому, що трагедії передувала дивна ситуація з заступником декана в Національному медичному університеті імені Богомольця, де Мукаддас вчилася на першому курсі. У Мукаддас закінчилася тримісячна віза, потрібен був дозвіл на проживання. За реєстрацію іноземних студентів у ВНЗ відповідає деканат. Мукаддас потрібно було подати в посольство Туркменістану завізований деканом факультету заяву про сприяння у вирішенні питання з дозволом на проживання в Україні. Але заступник декана по роботі з іноземними студентами підписувати заяву чомусь відмовилася. Коли Мукаддас принесла заяву, заступник декана його порвала. Це сталося за тиждень до трагедії. Про цей інцидент Мукаддас розповідала своїй двоюрідній сестрі, яка вчиться в тому ж вузі. Поведінка заступника декана було дуже дивною, Мукаддас не розуміла, що від неї хочуть. Не можу нічого стверджувати, але, не виключено, що в деканаті хотіли винагороди", - додав Розметов.

Своєю чергою посольство Туркменістану в Україні запропонувало дівчині принести лист з університету і заплатити штраф за порушення режиму перебування в Україні.

"Батьки Мукаддас були готові заплатити цей штраф. Але отримати лист в деканаті дівчині ніяк не вдавалося. У той фатальний день, 30 січня, Мукаддас знову пішла до заступника декана в надії вирішити це питання. Чим закінчився їхню розмову, ніхто не знає: коли Мукаддас вийшла з університету, її телефон уже був відключений. Замість того, щоб піти додому, вона поїхала на міст Патона і наклала на себе руки.

Батьки Мукаддас теж думають, що дівчина наклала на себе руки через конфлікт з заступник декана. Мукаддас дуже добре вчилася, мріяла стати стоматологом. Не уявляю, що потрібно було їй сказати, щоб вона скоїла суїцид. Ми не маємо наміру пускати цю справу на самоплив", - підсумував Розметов.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ