Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Зниження ціни нафти на світових ринках мають відчути споживачі, - Демчишин

Ціни на світлі нафтопродукти мають відреагувати на різке падіння нафти протягом наступних двох тижнів, в основному у залежності від курсу гривні до долара. Про це домовилися сьогодні на нараді Міністра енергетики Володимира Демчишина та ключових нафтотрейдерів

Представники компаній, що постачають бензин та дизельне пальне наголосили, що аналіз ціни можна буде провести лише після завершення січня, який завжди характеризується спадом продажів, та після нових поставок імпортних нафтопродуктів.

Нафтотрейдери звернули увагу на структуру ціни бензину, в якій податки та акциз займають більше половини вартості, відтак зниження його ціни не може повністю відповідати ціновій тенденції на нафту.

Міністр підтримав ініціативу регулярної публікації у відкритих джерелах індикативних цін на пальне та його структуру - для того щоб складові ціни були максимально зрозумілі та прозорі. Для цього буде стоврена постійно діюча консультаційно-аналітична група за участю Мінекономіки, ДФС, НБУ.

Міністерство відстежуватиме цінову політику компаній, при потребі до аналізу цін також буде залучатися Антимонопольний комітет України з відповідним інструментарієм.

Чергова зустріч планується наприкінці наступного тижня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ