Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зоопсихологиня з Луцьку допомагає переселенцям з домашніми улюбленцями знайти прихисток

Зоопсихологиня з Луцьку врятувала понад 50 тварин та допомагає переселенцям з домашніми улюбленцями знайти прихисток.

Останні 10 років Вероніка-Соломія Цибульська навчалася на зоопсихологиню та реабілітологиню чотирилапих, а з початком повномасштабної війни, коли ще більше домашніх улюбленців потребують порятунку й опіки, не лишається осторонь. До неї звертаються люди з проханням урятувати тварин, які постраждали від війни. 

Лише протягом перших місяців повномасштабної війни через її дім пройшло близько 50 чотирилапих. Усіх їх вилікували, відгодували, щепили та доглянули, а згодом прилаштували в Україні чи вивезли в Польщу.

Особливе місце в діяльності – допомога з пошуком прихистку для сімей із тваринами. «Я почала шукати житло саме для людей із тваринами, бо їм знайти прихисток найважче. Є випадки, коли людей із тваринами навіть не беруть в автобуси чи в поїзди, і люди опиняються перед страшним вибором. Кожен, хто не покинув свою тварину, міг взяти в руки зайву сумку з речами. Тому всі ці люди заслуговують на повагу та допомогу. І я допомагаю зробити перші кроки з тваринами у нове вимушене життя», - розказує Вероніка-Соломія.

За матеріалами «Пліч-о-пліч». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ