Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЗСУ не вважають, що причиною аварії F-16 була помилка пілота - ЗМІ

У Збройних силах України не вважають, що причиною аварії винищувача F-16 американського виробництва в понеділок стала помилка пілота, пише CNN з посиланням на власне українське військове джерело.

“Збройні сили України не вважають, що причиною інциденту стала помилка пілота, додало джерело. Катастрофу розслідують, і для участі в розслідуванні буде запрошено міжнародних експертів”, - пише видання.

За даними джерела, F-16 було втрачено внаслідок відбиття наймасштабнішої повітряної атаки України з боку РФ. Під час аварії загинув пілот Олексій Месь, позивний Moonfish, його поховали в четвер.

“Moonfish та інший пілот Андрій Пільщиков, відомий під позивним Juice, стали обличчями української кампанії з отримання F-16. Це була важка битва, але Juice і Moonfish впоралися з нею разом. Вони були молоді й сповнені ентузіазму, добре розмовляли англійською і були готові боротися за те, щоб американські літаки літали в українському небі. Польоти на F-16 були їхньою мрією, і коли Juice загинув в авіакатастрофі під час бойового завдання в серпні минулого року, Moonfish поставив собі за мету здійснити її”, - йдеться в повідомленні.

Спілкуючись із CNN під час навчання, Месь сказав, що йому та іншим українським пілотам треба було пройти скорочену версію навчання. “У нас було б багато часу, щоб повністю вивчити літак у мирний час, але у нас немає часу”, - сказав він.

Раніше видання The Wall Street Journal з посиланням на інформацію від неназваного американського чиновника повідомило, що винищувач було втрачено в результаті аварії в понеділок за кілька тижнів після того, як перший F-16 прибув в Україну.

“Початкові повідомлення вказують на те, що літак не був збитий ворожим вогнем, хоча інцидент стався під час масованого російського ракетного обстрілу по всій країні в понеділок, сказав чиновник. Найімовірніше, катастрофа була результатом помилки пілота”, - йдеться в повідомленні.

Інший представник США повідомив виданню, що загалом в Україну прибуло шість літаків, і в України є шість пілотів, навчених керувати ними.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ