Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Зупинити інфекцію кору допоможе вакцинація на рівні 98%, - МОЗ

В Україні продовжує зростати захворюваність на кір. За минулий тиждень захворіли 2 384 людини – 41 дорослий і 1 603 дитини. Щеплення єдиний надійний спосіб захисту від кору, - йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства охорони здоров’я.
Фото ілюстративне.

Імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я українців - усіх разом і кожного зокрема - залежить від рівня охоплення щепленнями у країні. Для формування колективного імунітету необхідно, щоби рівень вакцинації досягав 95–98%.

З початку 2018 року в Україні на кір захворіли 44 386 людей (16 593 дорослих та 27 793 дитини). 

Найчастіше хворіють діти 5–9 років, які не отримали другу дозу КПК (кір, паротит, краснуха) вчасно, через що у них не сформувався імунітет до хвороби. Станом на 1 листопада кількість дітей, які вчасно отримали першу дозу КПК становить 76,1%, дві дози КПК - 77,5%.  У рамках посиленої імунізації частка дітей, які отримали пропущену першу дозу КПК, становить 44,8%. А частка тих дітей, які надолужили дві дози, іще менша — 36,8%. Ризик захворіти збільшується і через спільне перебування дітей у школах та дитячих садках. Тому дуже важливо, щоб діти були вчасно щеплені за Календарем профілактичних щеплень.

Станом на 29 листопада 2018 р. в Україні наявні 512 тисяч доз вакцин проти кору, паротиту і краснухи. Усі вакцини якісні, безпечні і ефективні, доставлені Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). 

З початку року від ускладнень кору померли 15 людей(4 дорослих і 11 дітей).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ