Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Звільнення очільника Фонду держмайна: що відомо

Сьогодні Верховна Рада голосувала за відставку голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка, однак для затвердження постанови не вистачило трьох голосів.
Дмитро Сенниченко

Про це інформує УНН.

Питання стояло першим на порядку денному парламенту.

Голова підкомітету Комітету з питань економічного розвитку Олексій Мовчан доповів рішення Комітету, який рекомендував Верховній Раді звільнити Сенниченка з посади Голови Фонду державного майна України згідно із його заявою.

Водночас частина народних депутатів зауважили відсутність Сенниченка на засіданні ВР та відсутність звіту про проведену ним на посаді роботу.

За результатами голосування проєкт Постанови не набрав голосів для прийняття в цілому (“за” — 223).

Після цього низка народних депутатів звернулася до спікера Руслана Стефанчука із заявами про те, що у них не спрацювали кнопки голосування і вони не змогли взяти участь у голосуванні.

Як повідомив нардеп з фракції “Батьківщина” Сергій Власенко, система не спрацювала у трьох нардепів, всі вони сидять в одному і тому ж ряді.

Він запропонував оголосити перерву до 30 хвилин з тим, щоб з’ясувати чи є неполадки у системі голосування та чи враховані усі голоси парламентарів. Раді пішла на перерву.

Згодом голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко написав повторну заяву на звільнення за власним бажанням і її зареєстрували у парламенті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ