Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Звільнений за зловживання працівник Міграційної служби у Львові намагається поновитись через суд

Звільнений через зловживання начальник відділу з питань громадянства Головного управління державної міграційної служби у Львівській області Андрій Гавриш намагається через суд поновитись на роботу. За що колишнього керівника позбавили робочого місця та що вирішив суд – читайте у репортажі Гал-інфо.

Фото: Гал-інфо

Розгляд справи розпочався сьогодні, 10 січня, у Львівському окружному адміністративному судді. Засідання вів суддя Володимир Сакалош. Позивачем у справі виступає сам Андрій Гавриш, який очолював відділ з 2013 року, відповідачем - Головне управління Державної міграційної служби України у Львівській області, а третьою особою позивача - Міжрегіональне управління Національного агентства України з питань державної служби у Львівській та Закарпатській областях.

Відповідальна сторона заявила, що звільнення начальника відділу з питань громадянства відбулось на підставі багатьох порушень, скоєних ним під час виконання службових обов’язків. Ці порушення, своєю чергою, ще влітку 2017 року виявила спеціальна перевірка дисциплінарної комісії. Серед основних зловживань представник комісії назвала такі: відсутність посадових інструкцій у відділі з питань громадянства та у секторі кадрової роботи; спотворення інформації в звітах; затягування терміну розгляду заяв громадян з питань громадянства; недотримання вказівок ДМС України; порушення порядку ведення журналів обліку заяв; неправомірне повернення справ; штучне створення завантаженості відділу та ін.

Фото: Гал-інфо

Окрім цього, під час засідання керівник комісії прочитала листа, якого президенту України Петрові Порошенку адресував громадянин Сирії. У листі йшлось про те, що адресант намагався отримати українське громадянство, оскільки багато років проживає у Львові і навіть закінчив Львівський медичний університет. Для одержання громадянства чоловік надав усі необхідні документи, в тому числі довідку про несудимість, яку було важко одержати у зв’язку із подіями в Сирії, однак розгляд його прохання всіляко затримувався із необ’єктивних причин. Сирієць витратив близько 2 років на те, щоб отримати бажаний документ, оскільки без нього не міг офіційно влаштуватись на роботу в Україні. Однак, за його словами, для надання відповідних документів керівник відділу з питань громадянства через власних підлеглих став вимагати у нього 2 тисячі доларів. Як сказано у листі, відмова чоловіка стала ймовірною причиною того, що його справу знову затримали.

В результаті цього звернення в ГУ ДМСУ у Львівській області була проведена перевірка, за висновками якої до дисциплінарної відповідальності повинні були притягнути Гавриша як начальника відділу.

У відповідь на всі перераховані звинувачення та порушення, суддя зобов’язав Андрія Гавриша надати їм пояснення на наступному судовому засіданні, що відбудеться 18 січня. На цьому ж засіданні планують допитати інших свідків у справі, зокрема працівників та керівників відділів Головного управління державної міграційної служби у Львівській області. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ