Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Звіт: українські стартапи готові до участі у відбудові України

Готовність стартапів до активних дій у сфері реконструкції і трансформації підтверджує звіт Polish-Ukrainian Startup Bridge.

Українські стартапи готові приєднатися до відбудови і трансформації своєї країни – про це свідчить останній звіт, який підготував Polish-Ukrainian Startup Bridge, зазначає Польське радіо.

Ініціатива шукає найкращих ідей у сфері бізнесу та допомагає українським інноваторам знаходити партнерів, з якими вони зможуть зреалізувати свої плани. Звіт підготовлено на основі даних, зібраних від 170 українських стартапів.

Як зазначив співавтор звіту Лукаш Вавак із Polish-Ukrainian Startup Bridge, єдине, що потрібне українським інноваторам – це відповідне фінансування.

«Стартапи знають, що мають робити в контексті своїх технологій, дуже вірять, що можуть брати участь у відбудові країни, мають для цього компетенції. А єдине, чого їм не вистачає, це доступ до капіталу і знання про те, як управляти й здобувати передусім іноземний капітал», – заявив Лукаш Вавак.

Михайло Халецький з Українського фонду стартапів додав, що, крім збільшення та здобуття фінансування, ця структура має план стосовно регулювання ринку інноваторів в Україні.

«Встановлення певних ринкових стандартів у співпраці, звісно, з українською владою і міжнародними партнерами, розроблення уніфікованого стандарту дій цих інвесторів і суб’єктів, зацікавлених українськими стартапами на цьому ринку, щоб вони почувалися безпечно, щоб відчували, що цей капітал інвестують відповідально», – сказав Михайло Халецький.

Проєктом Polish-Ukrainian Startup Bridge керує Фонд співробітництва у співпраці з Міністерством фінансів та регіональної політики, його фінансує програма Міністерства закордонних справ – Польська допомога.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ