Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Активісти "АвтоХАМ-Львів" вчили водіїв правил парковки

Сьогодні, 13 жовтня, активісти "АвтоХАМ-Львів" провели рейд центром міста з метою боротьби з неправильно припаркованими автомобілями. Порушникам клеїли на скло наліпки "Я паркуюсь як Х***О" та "Я паркуюсь як окупант". Організатори акції зазначають, що проводять рейд містом з просвітницькою метою, аби підвищити рівень культури водіїв.

Акцію розпочали від пам’ятника Тарасові Шевченку на проспекті Свободи. Наліпки клеїли як на дорогі автомобілі, так і на звичайні вітчизняні авто, котрі були запарковані із порушеннями ПДР.

"Люди приїжджають в центр міста і паркуються на тротуарах. Вони напевно п'ють каву і споглядають на своє авто, а тим часом інші змушені обтирати їх авто своїм одягом. А матері з дитячими візочками узагалі часто змушені виходити на проїжджу частину", - зазначає Андрій Кришталь, активіст групи "АвтоХам-Львів".

Водії натомість не розуміють, в чому їх порушення, й зазначають, що міська влада їм не створила належних умов для паркування. "У Львові немає як припаркувати авто. Десять гривень на годину за платну парковку це багато", - зазначив один з власників припаркованого на тротуарі автомобіля.

Зазначимо, що це уже не перша акція проти неправильного паркування в місті. Раніше активісти фейсбук-спільноти "Дайте пройти" проводили аналогічні рейди центральною частиною міста. Також громадські активісти Львова збирають кошти та встановлюють стовпці на тротуарах, що фізично унеможливлюють заїзд автомобілів.

Фото та відео - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ