Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Активісти почали обживати Львівську ОДА. Фото

Станом на 17 год. активісти, які нині здобули Львівську ОДА, потроху починають обживати відвойовану територію. Тут вже практично сформовані загони самооборони, запрацювала кухня, навпроти установи перекрили рух транспорту, на дорозі ростуть барикади.

Отож, біля облдержадміністрації облаштували невеличку сцену, також тут починають виростати барикади з мішків набитих снігом. На вулиці біля бочки для обігріву зібралося кілька десятків людей, співають «Гімн України».

На вході до установи стоять молодики в медичних масках, всередині ж, ніяково переступаючи з ноги на ногу, стоять два охоронці-міліцонери, вони просто спостерігають за безперервним потоком людей. Власне, тепер не зрозуміло, яку функцію вони виконують, адже раніше потрапити в установу можна було тільки за пропускними документами.

На першому поверсі вже розклеїли вказівні знаки, які допомагають орієнтуватися в будівлі. Так, на другому поверсі, навпроти кабінету першого заступника голови Львівської ОДА Олексія Сторочила, де облаштована цілагалерея з портретами губернаторів Львівщини, розмістили кухню. Цю територію вже охрестили «жіночою сотнею». Тут готують чай та каву, роблять канапки. Потім активістки ходять коридорами і частують людей. Як пояснила одна з них, гроші на їжу збирали самі. «Стоїмо тут ще з 13.00, хлопці вже голодні»,– зазначила вона.

Далі по коридору в кабінеті № 257 зосередився головний штаб активістів: тут чоловіків набирають в сотню народної самооборони. Представник ГО «Платформа вільних людей» Ростислав Пелех, який, власне, і займається формуванням цих загонів, розповів, що люди зголошуються активно. Втім, активіст відмовився вказати скільки десятків вже набрали в оборону. «Їх достатньо, щоби втримувати позиції тут»,– зазначив Ростислав Пелех.

Він також розповів, що при облаштуванні тутешнього побуту вирішили врахувати всі помилки КМДА, зокрема, ті, що стосуються санітарії. «Сподіваємося, що організуємо це краще»,– зазначив активіст.

Водночас Ростислав Пелех розповів про те, що збираються опломбовувати кабінети чиновників облдержадміністрації.Роботі ж працівників обласної ради, кабінети яких на наступному третьому поверсі, перешкоджати ніхто не буде.

Очікується, що на ночівлю тут залишиться близько 200 львів’ян. «Приміщення тут теплі, мають привезти карімати»,–розповів представник ГО «Платформа вільних людей».

«Життєдіяльність налагоджується. Ми допомагаємо один одному. Тут панують доброта, порозуміння та толерантність», – наголосив активіст.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ