Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Активісти спільно з ДАІ провели рейд на одній з проблемних зупинок Львова

17 липня, активісти громадської ініціативи "За якісний транспорт" провели спільний з ДАІ міста рейд на одній з проблемних зупинок. Під час нього учасники руху спілкувались з водіями невірно припаркованих авто, а також пояснювали водіям правила зупинки громадського транспорту. Під час рейду працівники ДАІ склали декілька протоколів на власників приватних авто, а також на водія автобусу за порушення правил посадки висадки пасажирів.

Як розповів кореспонденту Гал-Інфо активіст громадської ініціативи Святослав Товстига "це перша спільна з ДАІ акція, по розчищенню зупинки громадського транспорту від запаркованих автомобілів".

Для початку активісти обрали зупинку на перехресті вул. Зелена та вул. Шота Руставелі, де регулярно паркуються водії приватного транспорту. Ускладнює ситуацію і те, що тут їздять маршрути 53, 3А та 4А котрі обслуговуються великими низькопідлоговими автобусами. Часто водії громадського транспорту вимушені зупинятись на перехресті та навіть посередині дороги для посадки висадки пасажирів.

Активісти спільно з інспектором ДАІ звільнили зупинку від припаркованого приватного транспорту. На декількох порушників були складені протоколи, інших відпустили після роз’яснювальної бесіди.

Свій рейд активісти оцінюють позитивно. "Декілька водіїв аж під самісінький тротуар під'їхали, навіть дехто вискочив на тротуар так стараючись під'їхати близько. Але як бачимо постійно паркуються авто, котрі доводиться зганяти, пояснюючи водіям їх порушення", - прокоментував акцію Святослав Товстига.

Незважаючи на вільну від приватного транспорту зупинку, декілька водіїв зупинились у другому ряді, по середині проїзної частини аби висадити пасажирів. На такі випадки інспектор ДАІ реагував миттєво. Зокрема на водія маршруту №44 був складений протокол за порушення правил посадки висадки пасажирів, йому загрожує штраф в розмірі 255-340 грн.

Активісти наголошують, що одна акція не навчить водіїв дотримуватись правил, тож закликають усіх Львів'ян реагувати на порушення свідками яких вони є та пояснювати водіям правила. "Якщо в очікувані автобусу громадяни бачать як хтось паркує авто на зупинці, вони повинні не соромитись підійти та пояснити водію його порушення. Це наша з вами безпека", - зазначив Святослав Товстига.

Наступного тижня активісти ГІ "За якісний транспорт" планують повторити акцію, однак не розголошують яку саме зупинку оберуть.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ