Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Активісти затримали комерсантів котрі знущались та експлуатували тварин. Фото

Учора, 1 травня, активісти Екологічного опору спільно з Автономним опором провели зоозахисний рейд та затримали у Львові комерсантів, що незаконно експлуатують та знущаються над тваринами. Під час рейду їм вдалось затримати чотирьох жителів Криму, та вилучити з незаконного володіння мавпочку та двох голубів. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Активісти натрапили під час рейду на чотирьох чоловіків, що пропонували туристам зфотографуватися з мавпочкою біля оглядового майданчика на високому замку. Як тільки активісти підійшли до чоловіків, представились та попросили показати документи на тварину, ті почали тікати.

При цьому вони схопили тварину за хвіст, через що тварина почала голосно кричати. Чоловіки намагались сісти у власний автомобіль та зникнути в невідомому напрямку, однак їм це не вдалось. Активісти затримали їх біля автомобілю та викликали наряд міліції, котрий затримав правопорушників та доставив у райвідділ міліції.

Після складення протоколу про не закону підприємницьку діяльність та жорстоке поводження над тваринами, слідчий прийняв рішення вилучити мавпочку та двох голубів, передавши їх у Львівський екологічний центр.

Як розповів Орест Залипський, активіст екологічного опору, - “понад рік Львовом ходять хлопці та дівчата з Криму, котрі за чималу суму пропонують зфотографуватись з рідкісними орлами, мавпочкою та голубами. Багатьох горожан турбувала жорстокість поводження з тваринами”.

Він також додав, що це не перший випадок.

“Ми уже мали справу із цими чоловіками. Минулого разу нам вдалось врятувати від жорстокого поводження, декілька червонокнижних орлів. Їх утримували в непристосованих умовах і також використовували для фотографування з туристами, - зазначив Орест, - суд виніс рішення передати тварин екологічному центру, котрий мав вирішити питання подальшої передачі птахів у зоопарки. Однак правопорушники взялись за старе, тепер уже з мавпочкою та голубами”.

Як зазначили затримані, вони своєї вини не визнають, та будуть оскаржувати рішення про вилучення тварин, наголошуючи що в них є усі належні документи.

Слідчий, посилаючись на співробітника Львівського екологічного центру, сумнівається у справжності документів, адже на лапках голубів відсутнє кільце з номером зазначеним у паспорті, а мавпочка не має відповідного чіпування.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ